fbpx

Duurzaamheid


Bij Arthur & Willemijn vinden wij het belangrijk om verantwoord te ondernemen. Deze missie hebben wij vertaald in de volgende pijlers:

Koop kleding die bij je past
Wij zijn ervan overtuigd dat je als mens duurzaam bezig bent als je kleding koopt die bij je past. Hierdoor kun je eindeloos combineren, heb je er veel draagplezier van en haal je dus het maximale uit je kleding. Maak een afspraak met een persoonlijke stylist.

Reyoutiefull
De missie: Verleng de levenscyclus van luxe

Vakkundig vervaardigde items zijn ontworpen om een leven lang mee te gaan – ze kunnen van eigenaar veranderen en toch hun schoonheid en waarde behouden. We brengen expertise en enthousiasme in bij onze missie. Dit om de levensduur van luxegoederen te verlengen en meer mensen in staat te stellen ze te bezitten en te waarderen. Terwijl we hun oorspronkelijke eigenaren de kans geven om de waarde van hun investering te maximaliseren.

De toekomst van mode is circulair, ben je benieuwd kijk hier verder: Reyoutiefull

Drop&Loop
Er is nu een nieuwe en betere manier om gebruikte kleding en textiel in te leveren. Dat is goed voor de wereld, want de meeste gedragen kledingstukken kunnen opnieuw gebruikt of gerecycled worden. Het is ook goed voor jou, want je houdt er geld aan over. Help mee om gedragen kleding duurzaam en circulair te maken. Bekijk hier het filmpje om te kijken hoe het werkt: Drop&Loop

Gedragscode
Bij Arthur & Willemijn vinden wij dat een goed resultaat nooit ten koste mag gaan van het in acht nemen van mens en milieu. Vandaar dat wij per 2015 onze leveranciers verplicht stelden om een gedragscode te ondertekenen. Deze zelf opgestelde gedragscode is gebaseerd op onze overtuiging van vertrouwen in en respect voor je medemens: eerlijke lonen, werktijden en gelijke kansen voor groei en ontwikkeling voor iedere schakel in de keten. Wil je meer weten over deze gedragscode en welke merken deze hebben ondertekend? Klik dan hier

Tassen
Onze tassen zijn van 100% agrarisch afval en geproduceerd in Europa. Gebruik je de tas niet meer kan je hem gewoon in de gft bak doen.

Afval scheiden
Karton en plastic worden bij Arthur & Willemijn gescheiden en naar een milieustation gebracht.

Interieur van de winkels
Hergebruik van materialen staat centraal in het interieur van de winkels. Onze visie is dat we bezig zijn met het afval van de toekomst. Daarom zijn bijvoorbeeld de glaswanden van sommige winkels gemaakt van oude kassen. Plafonds, vloerbedekking en paskamergordijnen zijn gemaakt van gerecyclede materialen.

Energie
Alle winkels maken gebruik van ledverlichting en ons streven is om in de toekomst geen gas meer te gebruiken. Ons eigen pand op de Kortegracht heeft ook eigen zonnepanelen en gebruikt geen gas meer.