fbpx

Duurzaamheid


Bij Arthur & Willemijn vinden wij het belangrijk om verantwoord te ondernemen. Deze missie hebben wij vertaald in de volgende pijlers:

Koop kleding die bij je past
Wij zijn ervan overtuigd dat je als mens duurzaam bezig bent als je kleding koopt die bij je past. Hierdoor kun je eindeloos combineren, heb je er veel draagplezier van en haal je dus het maximale uit je kleding. Bekijk onze services

Gedragscode
Bij Arthur & Willemijn vinden wij dat een goed resultaat nooit ten koste mag gaan van het in acht nemen van mens en milieu. Vandaar dat wij per 2015 onze leveranciers verplicht stelden om een gedragscode te ondertekenen. Deze zelf opgestelde gedragscode is gebaseerd op onze overtuiging van vertrouwen in en respect voor je medemens: eerlijke lonen, werktijden en gelijke kansen voor groei en ontwikkeling voor iedere schakel in de keten. Wil je meer weten over deze gedragscode en welke merken deze hebben ondertekend? Klik dan hier

Circulariteit
Wij zamelen kleding in om deze een 2e leven te geven. Items worden via de ReYoutiefull Store in Amersfoort verkocht. Heb je ook items die je wilt verkopen in de ReYoutiefull Store kijk dan hier hoe het in z’n werk gaat.

Afval scheiden
Karton en plastic worden bij Arthur & Willemijn gescheiden en naar een milieustation gebracht.

Interieur van de winkels
Hergebruik van materialen staat centraal in het interieur van de winkels. Onze visie is dat we bezig zijn met het afval van de toekomst. Daarom zijn bijvoorbeeld de glaswanden van sommige winkels gemaakt van oude kassen. Plafonds, vloerbedekking en paskamergordijnen zijn gemaakt van gerecyclede materialen.

Energie
Alle winkels maken gebruik van ledverlichting en ons streven is om in de toekomst geen gas meer te gebruiken. Ons eigen pand op de Kortegracht heeft ook eigen zonnepanelen en gebruikt geen gas meer.