Home Zelf….

Zelf….


share

Inmiddels zijn we twee maanden open in Woerden. Een nieuwe winkel betekent allemaal nieuwe uitdagingen en zorgt voor ontwikkeling. Nu hebben we in de afgelopen jaren wel vaker een nieuwe zaak geopend, maar het openen van een winkel in een stad waar ze ons nog niet kennen zorgt ook voor andere vraagstukken dan we gewend zijn. Het maakt je onzeker, want je moet je opnieuw bewijzen. Af en toe is er best wat frustratie, omdat niet alles gaat zoals je verwacht had en je ook gewoon dingen bent vergeten.

Nu hoort dat ook wel een beetje bij mij… Dat weet inmiddels mijn tennisleraar ook. In alles vraag ik het uiterste van mezelf, maar soms moet je weer even terug naar de basis om je weer even bewust te worden van hoe je dingen doet en te kijken naar wat wèl goed gaat. Zo krijg ik erop terug dat de vlucht van de bal niets verbloemt … Als ik voor de honderdste keer zie dat mijn bal de andere kant op schiet en ik boos word, geeft mijn tennisleraar me terug dat alles begint met zelf … zelfbeeld, zelfstandig, zelfverzekerdheid. Wijze woorden waar ik veel aan heb, ook in mijn werk en in mijn thuissituatie. Want ontwikkelen doet soms pijn, maar als je naar jezelf durft te kijken heb je het zelf in de hand om dingen anders te doen.

Misschien hoort lief blijven voor mezelf hier ook een beetje bij :-). Elke dag geef ik deze boodschap mee aan onze klant: wees lief voor je zelf want je bent het waard. Mijn tennisleraar heb ik aan het eind van het dag bedankt voor de les en gezegd dat als hij in mijn frustratie zit, dit alleen maar goed is. Dit maakt dat ik in ontwikkeling ben en misschien even met mezelf word geconfronteerd door iets wat ik liever nog niet van mezelf zie of irritant vind aan mezelf. Fijn dat hij me even laat inzien dat hier ook mooie kanten aan zitten! Dit zorgt ervoor dat we steeds weer bezig zijn met ontwikkelingen en als ondernemer zul je altijd op zoek moeten gaan naar oplossingen en nieuwe ideeën moeten bedenken!

Nou inmiddels genoeg ideeën voor de komende periode. Wij zijn druk bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. Want de zomer staat weliswaar bijna voor de deur, maar achter de schermen zijn wij natuurlijk al weer bezig met wat daarna komt! Binnenkort meer!

Geniet van het prachtige zomerse weekend!

Liefs Willemijn


ook interessant