Home Privacy visie; weer naar de markt….

Privacy visie; weer naar de markt….


share

Mag ik een suggestie doen? Laten we wat vaker naar de markt gaan. Niet omdat je gulden daar een rijksdaalder waard is, maar omdat je op de markt een persoon bent in plaats van een nummer ……

Privacybeleid of ook wel AVG genoemd is al maanden in het nieuws en om ons heen. Op 25 mei ontplofte mijn mailbox: ontelbaar veel berichten met het nieuwe privacybeleid van veel bedrijven waar ik zaken mee doe of bij wie ik ingeschreven sta. Op zichzelf is het goed dat er meer transparantie is en duidelijkheid over wat er met je gegevens gebeurt, zeker in de tijd van automatisering, hacken en doorverkoop van gegevens. Laatst was een oud Instagram account van mij gehackt en kregen al mijn vrienden de tip om een zonnebril van een bepaald merk te kopen…. Zou ik nooit doen, tenzij die van AW is natuurlijk 😉.

persoonlijk contact
Alle regelgeving is ook nodig omdat de afstand tussen 2 partijen – de particulier en het bedrijf of de informatiegebruiker en de informatieverwerker – tegenwoordig zo groot is. Terwijl vroeger de bakker precies wist hoeveel broden mijn moeder wilde op donderdag en de groenteman haar altijd attendeerde op de Elstar-aanbieding omdat we die appels het lekkerst vonden. Ik merk dat ik dat mis, het persoonlijke contact. Ik ga tegenwoordig zelf op zaterdag naar markt en werd aangenaam verrast dat de marktkoopman mij vroeg hoe mijn weekend Barcelona was geweest.

Alle informatie over klanten is big data en is geanalyseerd en in hokjes gestopt. Hier geloven wij niet in, ook niet online. Wij lopen dus persoonlijk alle webshoporders na en proberen hier zo goed mogelijk in mee te denken zoals we dat ook in de winkel doen! Ons privacybeleid en alle processen staan gewoon online beschreven en we zullen altijd ons best doen om aan alle voorwaarden te voldoen. Maar ik wil jullie bij deze verzekeren dat wij zo zorgvuldig mogelijk omgaan met jullie gegevens en deze nooit aan derden zullen verkopen. Wil je alles op je gemak even doorlezen, kijk dan hieronder. En als je er vragen over hebt, mag je mij direct mailen en dan zal ik alles uitleggen!

Liefs Willemijn

Arthur&Willemijn Privacy beleid > klik hier

 


ook interessant