Home Wat een mooie naam …

Wat een mooie naam …


share

Het is inmiddels 10 jaar geleden, maar ik herinner het me nog als de dag van gisteren: de dag dat ik Willemijn weer opnieuw tegenkwam, na onze eerste kennismaking in onze tienerjaren. Ik was net terug van een helse wintersport en ging de stad in om er even uit te zijn …

… kom ik een hele mooie meid tegen die ik nog kende van de middelbare school. Superleuk en spontaan gesprek en ze vroeg hoe het met de zaak ging, want dat had ze nog onthouden. “Omdat de winkel zo’n mooie naam heeft”, verklaarde ze haar uitmuntende geheugen. Ik vond dat zó bijzonder, dat ze alles nog wist! Ik was alleen haar naam vergeten, totdat een vriendin haar riep: “Hé Willemijn, ga je mee? We gaan weer verder…” En toen viel het kwartje: ze heette Willemijn.

We zijn nu precies 10 jaar (en een week!) samen en mijn romantische ik bedenkt: ik wil mijn lieve, mooie vrouw verwennen en samen ons jubileum vieren. Dus ik zeg tegen Willemijn: “houd zaterdag vrij vanaf 19.30 dan heb ik een verrassing.” Zaterdag kids naar bed, oppas geregeld en klaar om te gaan naar Amsterdam. Ik had alles bedacht toen het sneeuwde en romantiseerde dat we over de grachten van Amsterdam naar onze plek van bestemming zouden gaan en lekker door de kou en sneeuw heen uiteindelijk in ons warme restaurant zouden arriveren.

Hoe anders pakte de werkelijkheid uit! In de stromende regen fietsten we de berg op om bij Amersfoort CS de trein te pakken naar Amsterdam. Ik dacht nog: “het regent vast niet in Amsterdam …”. En dat klopte, maar er was wel een ijskoude wind. Geen sneeuw. En jawel, toen we bij de romantische grachtjes aankwamen regende het heel hard en zaten google maps en ik ook nog eens niet op één lijn. Eén ding klopte wel: we kwamen koud en – na een dag werken en ons door regen en wind heen ploeteren – hongerig aan in restaurant Balthazar.

Maar wat heb ik genoten! Heerlijk gegeten en fantastische wijn gedronken in een super leuke en knusse tent. Maar bovenal genoten van Willemijn. Echt samen er even uit, op date als vriendje en vriendinnetje. Want Willemijn, het voelde net als 10 jaar geleden toen je mijn hand pakte en met mij in gesprek raakte. En net zoals nu, hoe slecht het weer ook is, je slaat een arm door mijn arm en met een shawl om je hoofd komen we samen altijd op onze bestemming aan, waar of wat die ook mag zijn…

Altijd samen

liefs Sander

PS: over mooie wijnen gesproken … Ben je ook benieuwd naar wijnen, meld je dan snel aan voor onze High Wine, ontmoet Eline onze Sommelier en proef…! . Aanmelden kan hier

 

 


ook interessant