Home Van talent tot organisator!

Van talent tot organisator!


share

In de decembertijd voel ik het extra: ik heb de leukste baan van de wereld. In deze drukste maand van het jaar kan ik namelijk heerlijk bezig zijn met ons vak in alle opzichten. Er is ook zóveel te doen in die paar weken: jaarafsluitingen, balansen, voorbereidingen voor de sale, collectiepresentatie voor het nieuwe seizoen, fotografie van alle nieuwe items, trendseminar voor de winter 2019, alles regelen voor de beurzen in Berlijn en Amsterdam, evaluatie van het afgelopen seizoen, etalages bedenken voor het voorjaar en o ja, ook nog de kerstdrukte in de winkels … (!)

Gelukkig worden Sander en ik geweldig ondersteund en ontlast door het hele team. Zo hebben we bijvoorbeeld onze Simone die werkelijk van àlles regelt. Ik krijg nu al stress van het idee dat haar stage bij Arthur & Willemijn nog maar een maand duurt. Simone werkt al onze ideeën uit en geloof me dat zijn er heel veel 😉. Onze collega’s van kantoor kennen ons inmiddels ook al goed genoeg, zodat de nodige lijstjes huppakee zo worden overgedragen en wij weer lekker kunnen afstrepen … ! Simone werkt al heel lang bij ons en aangezien ze haar stage er bijna op heeft zitten leek het ons leuk om jullie een inzicht te geven in haar werkzaamheden.

Simone:

Ik werkte al 3 jaar bij Arthur & Willemijn in Bussum ter ondersteuning in het weekend (dat heet hier “talent” ;-)), toen ik mijn stage voor de opleiding Media & Communicatie mocht gaan doen op het hoofdkantoor. Na 3 jaar wist ik inmiddels dat het in dit bedrijf geen stage zou worden waar je de hele dag alleen maar achter je bureautje mails beantwoordt of alleen maar beeld voor op social media zoekt. En nu, met nog maar 1 maand op de teller, kan ik zeggen dat mijn inschatting inderdaad klopt.

In juni (ver voordat mijn officiële stageperiode zou beginnen) zat ik met Sander, Willemijn en collega Maartje van het hoofdkantoor aan tafel. Het zou een gesprek over mijn stage worden, maar het werd het begin van een project waar Maartje en ik – mega enthousiast – gelijk de volgende dag aan zijn begonnen. De laptop van Sander werd opengeklapt en de powerpoint tevoorschijn getoverd: “Arthur & Willemijn 40 jaar. Dit wordt jouw stage opdracht.” Wauw!

In een restaurantje aan de Utrechtse grachten bedachten Maartje en ik slogans, logo’s, winacties, social media ideeën en een plan voor de modeshow. Sander en Willemijn reageerden enthousiast en we zijn de hele zomer met niks anders meer bezig geweest! Vanaf dat moment volgde het ene project na het andere. Modeshows organiseren in Woerden en Zeist, promotieboekjes maken, social media, mailings, noem maar op. Ook ben ik meerdere keren met Sander het hele land door geweest voor het maken van de uitreiking video’s en hebben we het hele Black Friday plan gemaakt. Samen met Willemijn heb ik de kerstetalages gemaakt, wat een hele klus was, maar oh wat is het mooi geworden!

Bij Arthur & Willemijn zit je nooit stil en dat is wat ik juist zo leuk vind. Alle ideeën zijn welkom en met alles mag je meehelpen. Sander zei vorige week tijdens het bespreken van mijn leerdoelen: “Soms moet je even stoppen en terugkijken naar alles wat je hebt gedaan en daarvan genieten.” Dat vergeet ik vaak. In mijn hoofd kan het altijd meer en altijd beter. Maar nu ik dit stukje schrijf en terugdenk aan alles wat ik in deze korte tijd heb gedaan en heb geleerd, weet ik dat ik deze stage ècht niet had willen missen.

Dus ken of ben jij iemand die nog een stageplek of een bijbaantje zoekt? Neem dan eens een kijkje op onze vacaturepagina. En wie weet maken we binnenkort wel kennis met jou!


ook interessant