Home Pap opruimen is niet leuk…

Pap opruimen is niet leuk…


share
Deze week waren we klaar met eten en onze kinderen hielpen mee in het huishouden waaronder om de beurt de tafel afruimen. Nu werden de glazen met een snel trein vaart door mijn zoon in de vaatwasser geduwd. Ik zei: 'Noah-Sem probeer het met beleid te doen en niet af te raffelen. Als je het toch moet doen maak er dan wat leuks van.'  Maar pap ik vind het niet leuk, daarom doe ik het snel. Ik zei toen: 'Als ik iets niet leuk vind maak ik het leuk door naar het uiteindelijke resultaat te kijken. Alles is dan weer mooi opgeruimd. Waarop Noah-Sem zei: 'Jij vindt de tafel afruimen dus niet leuk?' 'Ik vind het in eerste instantie niet leuk, maar maak het leuk.' 'Maar pap je zegt net van niet, dat snap ik niet hoor.' Uiteindelijk had ik het niet meer van het lachen. Zoveel vragen bij zo'n klein mannetje, wat is het toch een heerlijk ventje. De volgende dag sprak ik de oppas en vroeg ik hoe de dag verlopen was. Waarop ze zei dat Noah-Sem nog al wat vragen had. Dit ging over iets wat niet leuk is toch leuk te maken. Dit vond hij maar heel raar. Heerlijk hoe kinderen kijken, maar dat zet me ook aan het denken. We zijn namelijk geneigd om naar de negatieve dingen te kijken. Dit merk ik ook in de winkel en misschien valt het mij extra op omdat ik een man ben. Als vrouwen voor de spiegel staan kunnen ze uit hun hoofd opdreunen wat allemaal niet goed is aan hun figuur. Soms weet ik dan even niet wat ik moet zeggen omdat ik oprecht niet begrijp waar ze het over hebben. Dus voor alle dames hetzelfde advies als dat ik aan mijn zoon geef. Geniet van elk moment. Bewonder hoe bijzonder je bent.  Kijk naar jezelf vanuit je sterke punten en geloof me die heeft iedereen. Weet je niet welke dat zijn? Wij laten het je graag zien! Be Beyoutiefull! Liefs, Sander      

ook interessant