fbpx

Reshare


Leger des Heils houdt zich al ruim 100 jaar bezig met textielverzameling. 

Ieder jaar gooit een Nederlander gemiddeld veertien kilo kleding in de vuilnisbak. Zonde! Want die kleding kunnen wij nog prima gebruiken. Daarom zamelt het Leger des Heils al meer dan honderd jaar gebruikte kleding en textiel in. ReShare is de naam van de afdeling die zich hiermee bezighoudt. Het betekent letterlijk: opnieuw delen. Dat is wat we willen.

Er kan nog zoveel gedaan worden met tweedehands kleding. We geven het gratis weg aan mensen in nood, verkopen het tegen sociale prijzen in onze tweedehands kledingwinkels.

Grootste textielinzamelaar van Nederland
De meeste Nederlanders doneren hun gebruikte kleding aan ons. Daardoor is Leger des Heils ReShare de grootste kledinginzamelaar van Nederland. Naast kledingcontainers zamelen we ook huis-aan-huis in en staat onze inzameldoos, de zogenaamde ReBox, bij scholen, bedrijven en in andere instellingen.

Duurzaamheid is voor ons erg belangrijk. Door de inzameling van de grondstof ‘textiel’ voorkomen we verbranding en CO2-uitstoot. Door textiel een tweede leven te geven, worden pure grondstoffen gespaard. Net als vele liters water (1 kg katoen staat voor 17.000 liter water). Door hergebruik van textiel in onze eigen kledingwinkels voorkomen we transport naar verre landen, alwaar het aan het einde van de cyclus alsnog op de afvalberg belandt.

Heb jij net je kast opgeruimd en kom je nieuwe kleding shoppen bij ons in de winkel? Neem dan gerust je oude kleding mee. Wij brengen het bij reshare en zij geven het een nieuwe bestemming.