Home Onze witte harige medewerker

Onze witte harige medewerker


share

Prachtige groene bergen, ongerepte natuur, lieflijke dorpjes … De provincie Le Marche is misschien wel het best bewaarde geheim van Italië. In juni 2013 kwamen wij daar aan op een heerlijke B&B: Villa Marsi (www.villamarsi.nl). Deze B&B is van Sandor en Christa, een Nederlands stel uit Amersfoort, dat heeft meegedaan aan het televisieprogramma ‘Ik vertrek’. Wij zagen de aflevering over het avontuur van Sandor en Christa na een tip van vrienden van ons en besloten direct: daar moeten we naar toe! Auto tot de nok toe volgeladen, wat heel bijzonder was, omdat we alleen nog Noah-Sem bij ons hadden die toen pas 1 jaar oud was.

Wij houden van lekker eten en de Italianen eten natuurlijk laat, maar hoe moest dat met Noah-Sem? Bij Villa Marsi werd elke avond gekookt door Sandor die voorheen chef-kok was bij diverse toprestaurants. We brachten Noah-Sem rond 20:00 naar bed en konden dan om half negen heerlijk aanschuiven aan de hele lange tafel, die gedekt was precies onder ons appartement. En dan werden we verwend met een heerlijk 3 gangen-diner inclusief wijn, waardoor we rond een uurtje of 1 ons bed in rolden.

Liefde
Sandor & Christa hadden ook een hele lieve hond, een Maltezer, die verliefd was geworden op de Italiaanse buurman. Het bleek echte liefde: ze hadden een nestje gekregen. Eén van de pups had een zwart oortje en Christa zei: “als je een pup wilt dan mag dat hoor.” Ik zei “nee, dat is totaal niet handig. We werken in een winkel enzo …” Maar ‘s avonds werd er op de deur gekrabd en tot mijn verbazing stond daar een klein wit hondje (met zwart oor!) voor de deur die door mijn benen rende en prompt onder het bed ging liggen.

Je raad het al: deze kleine witte pup zat dus mooi een week later bij Willemijn voor op schoot, zwaaide naar z’n broers en zussen en ging op reis naar Nederland. We doopten onze kleine witte schat Zio, vernoemd naar Raffaello Sanzio, een bekende schilder uit de geboorteplaats van Zio: Urbino.

Inmiddels is Zio niet meer weg te denken uit ons gezin. Hij heeft Noah-Sem stabiel leren lopen door hem stiekem in z’n luier te happen en er dan aan te trekken. Nu zijn de rollen omgedraaid en zie ik Zio soms verkleed als draak voorbij rennen terwijl ‘ie achtervolgd wordt door ridder Noah-Sem. Als Iselynn met haar nieuwe make-upkwast achter hem aan rent is Zio trouwens ook in zijn element!

In de winkel
Doordat Zio opgegroeid is op een B&B is hij eraan gewend dat mensen komen en gaan, jong en oud. Hij is dus ook altijd met ons mee als we aan het werk zijn en ligt dan vaak op de meest onhandige plaatsen. Wat dacht je van een wit kleed (waar je ‘m gemakkelijk over het hoofd kunt zien!) of achter de tassen onder de toonbank? Maar hij is ook regelmatig bij de deur te vinden, waar hij onze klanten op zijn eigen charmante wijze begroet en tegelijkertijd de buitenlucht kan opsnuiven. Zio is er altijd graag bij!

Dus zie je een wit hondje een beetje door de winkel rondsjokken, dan weet je dat wij niet ver zijn 😉

Liefs Sander & Willemijn

 


ook interessant