Home New York part 1

New York part 1


share

New York here we come! Na een heerlijke vlucht rijden we vanuit JFK Airport naar New York en zie ik de skyline opdoemen vanuit het raam van de taxi. Acht jaar geleden ben ik hier voor het laatst geweest. Elke keer weer verwonder ik mij er over hoe indrukwekkend het hier is.

Samen met één van mijn beste vrienden ga ik mijn andere beste vriend opzoeken in New York. We verblijven in zijn 4-sterren hotel midden in Manhattan, hij is namelijk hotelmanager van het hotel. Onze vriendschap begon op de middelbare school en na wat omzwervingen ben ik de enige die trouw is gebleven aan Amersfoort.

De start van onze stedentrip verloopt alleen wat stroef. Laurens is net terug van Vipassana. Voor wie niet bekend is met deze meditatietechniek: 10 dagen in volledige stilte retraite. En dan is het even schakelen als je meteen daarop aansluitend, vijf dagen met mij mag doormaken in New York. 😉

Naast al het bekende wat New York te bieden heeft wil ik de ervaring van ”Lucali” met jullie delen, een restaurant in Brooklyn. Mark Lacono is de eigenaar en wil zich alleen bezig houden met het maken van pizza. En dat hebben we gemerkt.

Online krijg ik de tip om rond 16:30 uur in de rij aan te sluiten. Deze tip lees ik pas op het moment dat we net een foodfestival willen bezoeken aan de andere kant van Brooklyn in Williamsbrug.

Tegen de jongens zeg ik dat ik de reservering wel ga regelen.

Ik wil bellen om de reservering te maken, maar kom tot de ontdekking dat deze alleen bij het restaurant zelf gemaakt kan worden. Snel spring ik op mijn bike om door de straten van Brooklyn naar het restaurant te scheuren. Wat toch echt een hele onderneming is.

Eindelijk aangekomen zie ik de rij voor de reservering, van +/- 50 man al staan midden in een woonwijk. Netjes sluit ik achteraan aan en wacht ik tot ze opengaan. Na 30 minuten is er beweging in de rij en heeft de rij zich achter mij inmiddels verdubbeld.

Uiteindelijk ben ik aan de beurt en word ik heel vriendelijk te woord gestaan. Er is een blok vrij tussen 20:30 en 21:00 uur. Zodra de tafel vrij is zal ik gebeld worden. Daarnaast verteld de medewerkster dat er nog drie andere dingen zijn waar ik rekening mee moet houden: diner time is 1 uur, alleen cash en neem je eigen drank mee (B.Y.O.B = Bring Your Own Bottle).

Om 20.45 komt dan eindelijk het verlossende telefoontje; de tafel is vrij. Wat een nieuwe ervaring is dit. Daar gaan we dan met onze drank in plastic tasjes op weg naar Lucali. De menukaart ontbreekt, want de enige keuze is pizza met tomatensaus en mozzarella. Maar eerlijk is eerlijk de pizza smaakt top en wat hem zo speciaal maakt? De bodem die super dun is. Het geheime recept? Het deeg is eigenlijk per toeval ontstaan bij de opening in 2006. Mark had te weinig water bij het deeg gedaan. Hierdoor was het deeg de volgende dag, de dag van de grote opening, keihard geworden. Met een wijnfles rolde hij er toch een pizza uit. Dit zorgt voor de verfijnde korst waar mensen tot op de dag van vandaag voor in de rij staan.

Hoe mooi, puur en authentiek is dit toch? Dit hopen wij ook altijd te bereiken als wij jullie mogen helpen. Het beste advies geven dat bij jou past, zodat jij Beyoutiefull bent.

Sander

  • Volgende Week: New York Part II

ook interessant