Home Mijn eerste inkoop

Mijn eerste inkoop


share

21 jaar was ik toen ik voor het eerst op inkoop mocht. Het was ook meteen bij één van mijn favoriete merken namelijk Matinique. Ik werkte toen op de herenafdeling in ons filiaal in Utrecht en het was het jaar 2002. Mijn eerste inkoop was op het hoofdkantoor in ’s-Hertogenbosch. Een prachtig groot pand waar alle merken aanwezig waren van dit Deense modehuis zoals Inwear, Part Two, Jackpot en Cottonfield. In de showroom was het net of ik in een snoepwinkel was beland. Alle mogelijkheden waren er: shirts, truien, broeken en blazers en alles in allemaal verschillende kleuren en maten. Ik werd helemaal gek. Eerst van enthousiasme daarna van de keuzestress. Uiteindelijk had ik allemaal supergave items geschreven waar ik mij helemaal in kon vinden.

6 maanden later...
In juli kwamen de eerste leveringen binnen van mijn favoriete merken die ik had ingekocht. De dozen had ik snel opengemaakt en de kleding natuurlijk op de beste plaats in de winkel ingehangen. Nu moet ik wel even vertellen wie ik toen der tijd was. Namelijk 21 jaren jong, ging in het weekend vol uit naar verschillende clubs in Amsterdam, had lange spieren 😉 en had van een mannenbuikje nog nooit gehoord.Een paar van mijn vaste klanten kwam naar de nieuwe collectie kijken. Deze collectie stond mij heel leuk maar was qua pasvorm en draagbaarheid alleen perfect voor een jongeman van 21.

Dit noemen ze leergeld en daar ben ik mijn leermeester, mijn moeder Willemijn eeuwig dankbaar voor. Ze liet mij ontdekken hoe je inkoopt en dus niet voor jezelf, maar voor degene die het gaat dragen. Ik sta vrijdag en zaterdag altijd in de winkel en probeer bij de inkoop jullie goed voor ogen te houden. Zal ze het dragen, is het goed te combineren en is het echt iets voor haar. Elk merk vervult namelijk een bepaalde stijl en ze moeten complementair aan elkaar zijn en  binnen de gehele collectie van Arthur&Willemijn passen. De eerste collecties druppelen momenteel weer binnen en ik hoop dat jullie weer geïnspireerd raken.

Bedankt Mam,
Willemijn zit nu in de fase dat ze het verdiend om iets rustiger aan te mogen doen. Wij hebben 21 jaar samen alle beurzen van Europa gezien, 42 seizoenen en honderden merken ingekocht. Dit seizoen is het laatste seizoen van Willemijn dat we samen gaan inkopen. Ik heb alles van je geleerd, veel gelachen en soms gehuild en ga je zeker missen.

Liefs je zoon.


ook interessant