Home Dit jaar een andere vakantie…

Dit jaar een andere vakantie…


share

Sander had een plan: we gaan Sicilië verkennen door op het eiland van plaats naar plaats te hoppen. We hadden dit ook in onze jongere jaren gedaan toen we door Azië trokken met z’n tweeën. Wat was dat gaaf, leven tussen de locals en lekker de tijd nemen.

2018 Sicilië

Sander had zes locaties geboekt verspreid over het eiland. Ik zei tegen lief: “Heel mooi dat je zo romantisch terugdenkt aan onze Aziëtrip.” Maar leven vanuit de tas en elke dag in- en uitpakken was ik toen ook al na een paar dagen zat. Laat staan tegenwoordig twee koffers extra pakken 😉

Zo flexibel als Sander is, gooide hij alles om voor een plan dat meer bij onze huidige staat past: relaxed drie plaatsen in vijftien dagen 😉

Nou daar zaten we dan.. met het hele gezin op Schiphol. Na een inspirerende Modefabriek moesten we nog even snel de koffers pakken. Mijn lieve moeder had de laatste wasjes gedaan en opgevouwen, dus niets kon ons meer in de weg staan om heerlijk te gaan genieten. Ik wilde net gaan slapen toen Sander de kamer binnen kwam lopen en zei: “we hebben een klein probleempje…”

Ik dacht dat zal toch wel meevallen maar hij had gelijk: het paspoort van Noah Sem was verlopen. Die van Sander was keurig verlengd, maar we waren er zomaar vanuit gegaan dat die van de kinderen tien jaar geldig zouden zijn. Inmiddels was het twee uur ’s nachts en om half zeven zou de taxi komen. Dit lijkt meer op hoe de vakantie van ons start. Ik raak bijna eerder in paniek als het allemaal op rolletjes loopt!

Het slapen was iets korter dan gepland en het wachten op Schiphol is wat langer geworden, maar inmiddels is alles geregeld. Mooi nog even tijd om samen met de kindjes Italiaans te spreken. Dit jaar gaan we naar Sicilië. Drie mooie plekken bezoeken samen en even genieten van waar het om gaat. Lekker met elkaar, inspiratie opdoen en even weer bewust stilstaan in het nu.

Iedereen een hele fijne zomer gewenst!

 

Liefs

Willemijn

 


ook interessant