Home De tijd nemen…

De tijd nemen…


share

Gelukkig gaat het met mijn gezondheid weer steeds beter. Grappig, hoe zo’n periode je doet beseffen dat alles om je heen blijft doorgaan in zijn huidige routine. Nu ik meer tijd heb om dingen weer bewust te beleven, merk ik ook hoe leuk bepaalde routineklusjes eigenlijk zijn. Zoals bijvoorbeeld: eten koken.

Met ons gezinnetje hechten wij veel waarde aan eten. Uiteraard is het belangrijk om goede voedingsstoffen binnen te krijgen, vooral na een iets minder gezond weekend bij Lepeltje Lepeltje, Amersfoort 😉 Eten is voor ons ook een moment van samen zijn en even terugkijken op de dag. Vaak betekent dit, dat de pannen op te hoog vuur staan om alles z.s.m. klaar te maken voor een momentje samen. Mijn moeder daarentegen besteed altijd veel zorg en tijd aan het eten koken en dat verschil proef je echt.

Afijn, één van de dingen die ik meeneem van de afgelopen periode is: om me iets bewuster te zijn van de dingen die ik doe. En mezelf er ook voldoende tijd voor te gunnen.

Ik heb niet voor niets vroeger op de hotelschool gezeten en ik vind het dan ook heerlijk om in de keuken te staan. In kookboeken zoek ik mijn gerechten uit, ik maak lijstjes en doe vervolgens mij boodschappen bij de echte speciaalzaken. Daar waar de mensen met je meedenken en gezellig een praatje maken. Je ervaart hier ook echt het verschil in smaken. Zo kwam ik in discussie met de slager over een gerecht waarvoor ik echt ander vlees wilde hebben. Zowel mijn moeder als de slager adviseerde me iets anders. Op zo’n moment moet ik misschien mijn eigen trots even aan de kant zetten en vertrouwen op de specialisten. Zoals ik ook in de winkels roep: “Soms moet je open staan voor anderen dingen!”😉

Dit weekend komt mijn tennisteam gezellig eten. Zij komen als dank voor alle lieve support tijdens mijn herstel. Hoe fijn is het dan als je moeder zegt: ‘Zullen we anders samen koken?’ Super gezellig, want het koken heb ik van mijn moeder.  Alhoewel ik laatst hoorde dat mijn vader in zijn dienstjaren gekookt heeft voor de koningin. 😉 Maar, mijn moeders kracht ligt vooral bij het voorkomen dat ik in mijn valkuil stap. Met haar hulp hoop ik echt plezier te beleven aan de voorbereidingen. En tja, wat er op het menu staat? Heerlijk Indisch eten! Nu duimen dat het ons gaat lukken!

Liefs,

Willemijn


ook interessant