Home De Emmy’s van de retail…

De Emmy’s van de retail…


share

Afgelopen vrijdag was er geen blog omdat we zo onder de indruk waren dat we echt een paar dagen moesten bijkomen. De uitreiking van de EK Passion star award  moest even landen omdat het me emotioneel zo heeft geraakt! Vorige week waren we namelijk met de auto op weg naar Duitsland. Lekker achterin met Willemijn zaten we nog te geinen, ja hoor de familie van Buiten mag weer opdraven om de zaal op te vullen.

Begin mei zijn wij namelijk benaderd door Euretco, een inkooporganisatie, zij hadden ons genomineerd voor de EK Passion Star (de Emmy’s in retailland). Nou hadden wij nog steeds een beetje last van een kater door de deelname aan de Beste retailer van Nederland en hadden we ons zelf sindsdien voorgenomen om niet meer mee te doen aan dit soort dingen. Maar ja je voelt je toch altijd vereerd als iemand je nomineert. Dus Sander stapte in de auto om maar eens te horen wat deze nominatie inhield. Toen hij terug kwam zei hij: ‘Dit klinkt wel oké, dus heb ik gezegd dat het goed is.’ Afijn, al snel kwamen de nodige mailtjes binnen met het verzoek om allemaal informatie aan te leveren.

Ik weet nog heel goed dat ik alles aan het opzoeken was en ik merkte dat ik onwijs trots was op hetgeen waar we allemaal mee bezig zijn. Ik dacht; dit is wie we zijn en you like it or not! Stiekem moet ik ook bekennen dat het soms fijn is als je niet helemaal door hebt voor wie je iets schrijft. Als ik van te voren had geweten wat ik nu weet dan was ik waarschijnlijk veel te veel bezig geweest of ik het wel goed deed. Nu weet ik dat het een vakjury betrof vanuit de retail Europa en dat er totaal 4.000 winkels mee deden waarvan er 50 winkels op een shortlist stonden. 10 winkels waren genomineerd op basis van de aangeleverde stukken en uit die nominaties werden 3 winnaars gekozen.

In juni kregen we een mail met het verzoek of we woensdag 18 september vrij wilde houden voor de uitreiking van de prijs. Totaal niet beseffend dat dit een teken was dat wij bij de laatste 10 zaten dachten we; eigenlijk is dit geen handige datum. We zitten midden in het seizoen maar vooruit we rijden wel op en neer. Op de weg er naar toe voelde ik toch wel wat spanning en toen we eenmaal in de zaal kwamen dacht ik oké dit is wel serieus. Er waren 600 branchespecialisten aanwezig allemaal prachtig gekleed in smoking en galakostuums en daar zaten wij dan tussen! Ik werd eigenlijk op dat moment best relax. We waren al twee keer teleurgesteld en toen ik om me heen keek voelde ik me een beetje de Calimero! Maar toen begon het eerste jurylid zijn verhaal. Hij sprak in het Duits en al vrij snel dacht ik hij heeft het over ons. Maar door de taal en ook door een stukje zelfbescherming dacht ik nee dat kan niet waar zijn. Ondanks kwam het me onbewust allemaal heel erg bekend voor en voelde ik me ook geraakt. Stiekem pinkte ik een traantje weg en tikte ik Sander aan. Het zal toch niet waar zijn? En toen had hij het ineens over Beyoutiefull en toen dacht ik dit zijn we echt! Al vrij snel volgde er een prachtig filmpje van ons waarin alles nog eens werd verteld in beeld en we dachten alleen maar dit zijn wij echt!

Van te voren had ik nooit kunnen bedenken dat deze prijs dit effect op mij zou hebben en ik denk dat ik ook namens Sander, Arthur & Willemijn spreek. Want hoe bijzonder is het als je een vakspecialist met zoveel toewijding hoort praten over jouw bedrijf en hij precies benoemt waar je als organisatie om bekend wilt staan? In deze uitreiking werkt het namelijk zo dat je de prijs ontvangt waarin je, je als bedrijf in excelleert volgens de jury en laat dit nou bij ons in authenticiteit en klantbeleving zijn. Omdat dit een Europese prijs is en niet heel erg bekend is hebben we voor jullie even alles op een rijtje gezet. En natuurlijke alle prachtige filmpjes toegevoegd om jullie even mee te nemen in onze ervaringen. Zaterdag willen we alvast graag met jullie proosten dus mocht je in de buurt zijn de prosecco staat klaar voor jullie! En uiteraard komt hier nog een vervolg op dus hou de blog in de gaten!

Liefs, Willemijn

 

Film over Arthur & Willemijn

Wat is de EK Passion Star

de Jury


ook interessant