Home 1ste Zwemles

1ste Zwemles


share

Iselynn is nu 4,5 jaar en het leek ons een mooi moment voor zwemles. Maar waar ga je zwemles nemen, wat is belangrijk? We wonen namelijk dichtbij het nieuwe zwembad van Amersfoort, dat een mooie aanbieding had voor een pakket. Maar ook een wachttijd van 4 tot 9 maanden en de lessen zouden worden gegeven in groepjes van 12 met 1 leraar. Hmmm, dit voelde niet goed. Gelukkig al snel een alternatief gevonden: iets prijziger, maar het voelde direct als thuis komen…!

Iselynn mocht meteen starten, dus badpak check, handdoek check en gaan! De ouders mogen op de bank aan het zwembad zitten. Toch best knap van de zweminstructeurs: zeker 12 paar ogen op je gericht die jou nauwlettend in de gaten houden … wat ga je doen met mijn oogappeltje?!

Mijn dochter kon niet wachten, meldde zich meteen aan de rand van het bad en ging helemaal op in de les. Maar niet iedereen was direct zo enthousiast. Eén meisje bleef maar huilen en de instructrice had haar apart gezet aan de kant. Haar moeder ging natuurlijk naar haar toe om haar te troosten, maar werd vriendelijk verzocht om terug te gaan naar de bank. De instructrice wilde het meisje namelijk gewoon even de tijd geven om op adem te komen, om daarna 1 op 1 de oefening te doen. Ik dacht echt: wauw wat mooi! Persoonlijke aandacht, zodat ook een meisje dat het een tikkie spannend vindt de ruimte krijgt om te ontdekken en te leren.

Ik had het er laatst nog over met vrienden tijdens een etentje, wat wil je meegeven aan je kinderen? Ik zei: zelfstandigheid en vertrouwen in jezelf. Ik vind het belangrijk om mijn kinderen de tools mee te geven om zich te kunnen redden in verschillende situaties. Maar ook het vertrouwen dat ze naar zichzelf kunnen en mogen luisteren. En als ik mijn dochter dan zie meedoen aan haar eerste zwemles, met zoveel plezier en drive, dan glimt mijn hart van trots en kan ik weer een stukje loslaten 😉

Met ons advies en de workshops die we geven hebben we eigenlijk hetzelfde doel voor ogen: jou de tools aanreiken om jezelf beter te leren kennen en te ontdekken wat bij je past. Ben je benieuwd op welke manieren we je kunnen helpen? Klik dan hier voor de verschillende services.

Fijn weekend!

Liefs, Sander

 


ook interessant